header

Lite om utrustningen

2012.2.2

Igår provade jag utrustningen. Gick från skidklädsel till stationär klädsel och slog upp tältet på balkongen. Nya handskarna fungerar bra. Gick och la mig i tältet med underställ på. Det var rätt så varmt. Jag har en Haglöfs Zensor nordic winter sovsäck. Den är jag mycket nöjd med, det var ändå -10 grader och i sovsäcken med understället så var det nästan lite för varmt. Understället är ett Iris Sport. 80% ull. Mycket trevligt underställ.

För några veckor sedan när jag sov i tältet på balkongen så blev det alldeles för fuktigt och därför kallt. Så denna gången hade jag tältduken mycket mer öppen än vad som instinktivt känns rätt. Mycket mindre kondens, vilket är jättebra. Men en bitande kyla i ansiktet och näsan. Lärdomen är att skaffa sig en sovmask som bara har små andningshål (Bula ansiktsskydd) den måste jag köpa snarast.

Idag kompletterade jag min Norröna Svalbard 80 L ryggsäck med 2 x 7 L sidorfickor. Har sen tidigare den bakre extra 12 L:s fickan. Vinterkläderna och sovsäcken tar väldigt mycket plats nämligen. Tyvärr så har jag inte haft råd att investera i ett riktigt fyra eller fem säsongers tält utan kör med mitt tresäsongers North Face Meso 22. Det är ett bra och vattentätt tält, till det har jag dess footprint-duk undertill, skyddar extra mot vätan. Jag hoppas att det inte tar skada av frosten, eftersom det inte är menat att ha på vintern.

Var idag på Alewalds och köpte ren bensin till mitt Primus Omnifuel kök. Ren bensin är en oljeprodukt och har ett högre energivärde än sprit (metanol/etanol), därför väljer jag det som bränsle. Gas går ju naturligtvis inte att använda på vintern eftersom trycket i behållaren blir för lågt. Ska sammanställa en lista på all utrustning jag har och vad jag anser om den.

Thomas