header

Sju nätter i februari

2012.2.2

Har du nånsin fått en idé som du direkt viftar bort som icke, men den fortsätter ändå att växa på dig? Det här är en sådan. Med ett nyfunnet vildmarksintresse ska jag ta mig vatten över huvudet och sova i tält sju nätter ute i skogen, i vintern. På dagarna är jag kontorskillen, kodradernas betvingare, lattesörplande entreprenör, etc. MEN på nätterna är jag vägg, tak och ljusrörsfri, jag är ett med henne, moder natur. När arbetsdagen är över så tar jag bilen, packningen och skidorna ett par mil bort. Till en skog. Där parkerar jag bilen, andas in den kyliga luften, tar på mig skidorna och susar bortåt i en gnistrande snökorridor. Det enda som hörs är suset från skidorna.

Efter några kilometer slår jag läger, sätter på mig varmare kläder. Startar en eld och i skenet av den slår jag upp mitt tält. Sedan lagar jag en välförtjänt middag på mitt Primus Omnifuel (det ska bli intressant att testa det ordentligt). Det kommer vara tyst, det kommer vara gnistrande och det kommer vara ensamt.

På morgonen bryter jag läger och beger mig in till stan igen. Dessutom kommer jag börja nyttja mitt SATS-kort igen, duscha och basta varje dag. Det som krävs är tillräcklig med snö och att temperaturen ligger stabilt under nollstrecket.