header

Söndagen den 5:e februari (imorgon) bär det av

2012.2.4

Natten mellan fredag och lördag spenderade jag i tältet. Med den nya neoprenmasken var det till en början väldigt mysigt och bekvämt. Fick ta av mig understället för att det var för varmt. Men behöll givetvis de kvar i sovsäcken eftersom jag anade att efter några timmar vill jag nog ha dem igen. Har även alla elektriska prylar i sovsäcken, pannlampa och mobil. Även necessären med linsvätska och glösögonen, bilnycklarna kommer jag också att förvara där (pga larmdosan).

Jag la min stora täckjacka över fotändan på sovsäcken och över den del av ryggsäcken som innehöll vattenreserven. Vet inte om det är en bra eller dålig idé att dela med mig av min värme till vattnet för att hålla det ofryst. Förmodligen en dålig idé. Bättre att bara ha en termos med vatten för att snabbt på morgonen kunna göra lite nyponsoppa och havregrynsgröt. Behöver jag mer vatten sen så får jag smälta det eller för den här gången hämtar jag ju med mig vatten från stan varje kväll.

Gick och la mig ungefär 01.00. Vaknade 05:15, var kissnödig och det var nu kallt i tältet. De gånger jag vaknat under natten hade jag känt på tältduken för att avgöra hur mycket kondens som stannat, och varierat ventilationen efter det. Men nu var det snökristaller i luften i tältet och kristaller i taket. Det var ganska onajs. Mitt sommartält har inga genomgående ventiler. Det är bara i öppningen man kan ventilera och är det vindstilla så verkar inte luften ventileras tillräckligt snabbt för att få ut kondensen. Det är inte så bra.

Jag tog på mig understället igen, men fick aldrig tillbaka den där varma känslan som fanns några timmar tidigare. Men det gick att somna om och jag bröt upp 08:30 och allt som allt kändes natten lyckad. Har precis testat mitt Primus Omnifuel kök ute i kylan och det kommer snart ett inlägg på det också! :)