header

Första natten, 5 feb.

2012.2.6

Kom som sagt ut i skymningen. Det var kallt att byta om till pjäxor och fixa till det sista utanför bilen. Var lite orolig för kylan där men visste att bara jag börjar jobba så ordnar det sig.

Jag hade spanat in ett för mig okänt vindskydd ute i skogen som jag satte kurs till. Det var bra med snö och fanns skidspår efter andra. Skidorna som min vän Lukas vallat åt mig var väldigt välvallade. Detta i kombination med min tunga packningen gjorde skidåkandet till en balansakt värre än lindans. Lutade jag mig för långt bak slog jag direkt över. Fick jag för mycket fart hade jag inte en chans att stanna och rätt var det var så plogade jag en skåra i marken med näsan med 25 kg över mig.

Så nu har jag en fjällpulka. Klockan är halv sju och dags att lämna kontoret. Det blir sent till skogen ikväll.