header

Förbrödningsfestivalen och sjunde natten, 11:e feb

2012.2.14

Vaknade på lördagsmorgonen ungefär vid åtta. Den första gästen skulle komma klockan elva. Eftersom det var en strålande vinterlördag så var det full fart bland skidåkarna förbi vindskyddet och mitt läger. Många stannade och språkade med mig och om projektet. Tre herrar bjöd mig på kaffe och frågade om jag hade mycket tidigare erfarenhet av att sova ute på vintern. Jag svarade helt uppriktigt och allvarligt att jag sovit på balkongen tre nätter innan. Alla tre började skratta och slutade inte på ett bra tag. En dam föreslog att mitt nattliga gäst kunde varit en uggleskådare.

Jag mötte Lukas strax efter elva och vi begav oss ut och åkte skidor. Efter ett par timmar stannade vi vid Stensjön för att luncha. Här dyker plötsligt Andreas upp till fots! Guillaume var kvar på Långsjön men anslöt strax. Även Alexander dök förbi och försvann igen.

Lukas tände en brasa på surved och vi grillade korv och hade det bra. Festivalen var ett faktum! Det blev en förbrödningsfestival eftersom alla systrar uteblev, men flera jag pratat med ville verkligen komma ut.

Vi åkte tillbaka till parkeringen där vi sa adjö. Jag och Alexander -som skulle sova kvar- tog min bil till västra sidan, till Tyresta By. Jag ville nämligen byta vindskydd och det vid Årsjön hade prisats. Alexander ville dra pulkan, inga problem. Det blev en del terrängkörning och skidorna fick åka av.

Det är ungefär 3 km till Årsjön och väl framme var vi glada över det fantastiska vindskyddet där och bestämde att vi sover i det och inte i tältet. Skönt att slippa resa tältet tänkte jag. Alex hade med sig korvar, bacon, ägg(!). Vi åt som konungar, jag hade en lyxöl vi delade på och jag ska säga att det var himmelskt gott! Festivalen slutade officiellt klockan 23:30 och vi drog oss tillbaka med en lagom stor brasa utanför vindskyddet.