header

Intervju i skogen

2012.6.25

För ett tag sedan blev jag kontaktad via bloggen av en journalistikstuderande. Hon skrev en artikel om människor som valde att bo nära naturen, och hon hittade mig via Google. Vi bestämde en dag när hon och hennes fotograf skulle följa med ut i skogen för att få en bättre förståelse för grejen. Jag försökte förklara att en natt i skogen krävs för detta, det är första morgonen magin i skogen börjar.

Jag plockade upp dem vid Globen och kunde inte skönja några friluftserfarenheter i deras klädval. Men vädret var strålande så det skulle nog gå bra ändå. Vi parkerade utanför Tyresta Nationalpark och började promenera via kompass mot Långsjön. Därifrån till Årsjön och sen söderut.

Jag blev intervjuad i det brända området där vi fikade. Det var som vanligt svårt att sätta ord på behovet av att komma ut, men att det handlade om känslan att vara på väg, se nya marker, ta sig framåt, leva enkelt och tvingas in i nuet. Jag fick en god äggmacka och bjöd på uppskattade bullar efter en rätt långt promenad.

Vi skildes åt vid Stensjön då de skulle ta busssen till stan igen, ännu en lång promenad med tygpåsen käckt över axeln. Jag sov kvar vid Stensjön.

Det var blåsigt och jag åt min chili con carne i tältet. Eftersom jag skulle direkt till jobbet dagen efter hade jag datorn med mig och tittade på ett avsnitt Game of Thrones i tältet till middagen. Det var nice! På morgonen var det så blåsigt att tältet fungerade bokstavligt som drake.

Kolla videon när tältet flyger: