header

Vibram FiveFingers - springa barfota

2012.7.2

Det börjar närma sig sommarens (första) större vandring och jag har investerat i ett par nya reservskor att packa lätt. Även så är de intressanta att motionera i eftersom de har intressanta egenskaper. Eller rättare sagt tar bort en del egenskaper hos gympaskor vilket får foten att arbeta mer som förr i tiden. Det är ett par Vibram FiveFingers inköpta hos AddNature. AddNature har stort utbud och bra priser på FiveFingers.

Jag sprang min första tur på 5 km och uppför en slalombacke. Det kändes riktigt bra. Träningsvärken är lite annorlunda, sitter längre ner i vaden. Man bör verkligen ta det lugnt i början, jag har hört om pajjade hälsenor, osv. Lite mer läsning om barfotalöpning på GIH.

Jag kommer absolut att fortsätta springa med de här skönheterna. Samt tar jag med dem till fjällen som reservskor och vadarskor.