header

Tälta på Fårö

2012.9.25

Jag var bjuden på bröllop på Fårö, Gotland. Tanken var att stanna ett par dygn hos brudparet men jag tänkte att jag stannar längre än så, så jag packade tältet och utrustningen.

Jag undvek de vanliga campingplatserna och hittade andra ställen. Min första natt spenderade jag på Norsta Aura. En lång sandstrand på norra Fårö. Väldigt fint och nästan folktomt på kvällen. Det var den 3:e augusti. Någonstans i mitten slog jag läger bakom en sanddyn för att vara lite skyddad.

Kvällen kom och jag gjorde middag på mitt Primus. På morgonen badade jag näck och kände en enorm frihet. Spenderade hela morgonen på samma vis. Två till nätter spenderade jag på en stenstrand utan tält. Första gången jag sov under bar himmel! Det var totalt magiskt! Stjärnklart, nästan fullmåne och havets brus!

Fårö var riktigt underbart att tälta på. Gotland är jag också nyfiken på, men det blir nästa gång. Jag hittade lite kartmaterial att beställa här.