header

Bo i skogen söndag till måndag

2012.9.26

Det var så pass bra väder förra helgen att jag kände ett stort behov av att komma ut i skogen. Jag bestämde mig för att åka ut på söndagen och sova kvar till måndagen, upp tidigt och vara på jobbet till kl 08. Efter att ha vandrat runt ett par timmar slog jag läger vid en eldstad. Planen var att leta lite svamp till middagen. Men inte en enda höstkantarell stod att finna.

Det var varmt och klar himmel så det kändes som ett bra tillfälle att sova under bar himmel. Man får passa på på vår och höst när det inte är några myggor. Innan jag skulle sova dök det upp två herrar i natten. De slog sig ner vid elden och vi språkade ett tag. Den ena undrade "fiskar du?" han ville förstå varför jag bodde i skogen. Hans kompis (den äldre) sa "nej han bara är här. Rensar tankarna.". Precis så var det.

Laddade upp med ved så jag kunde hålla igång elden någorlunda under natten. Jag skulle testsova min nya Haglöfs zensor compact lite sovsäck. Jag började tjockt med innersovsäck och merinoylleunderställ och mössa på. Där låg jag och såg eldens sken i lövverket ovanför mig. Lyssnade på ljud i skogen och blickade uppåt mot stjärnorna. Sov ganska lätt, vaknade då och då, kontrollerade att stjärnorna var kvar och somnade om. Tog av mig understället och innersovsäcken tillslut. Det var riktigt varmt med min nya Haglöfs och bredvid elden dessutom.

Morgonen kom och jag tvättade håret i sjön. Åt frukost. Begav mig mot bilen genom en skön rask morgonpromenad. Väl i bilen började det att regna. Tur! Fyll basala behov: Jobba i stan - Bo i skogen.