header

Flyttar ut på Sörmlandsleden

2013.3.5

Jag sa upp mig från mitt jobb och lämnade där sista februari.  Jag sa tidigare upp mitt hyreskontrakt och den 1:a maj är jag bostadslös och flyttar ut på Sörmlandsleden. Mina möbler och tillhörigheter säljer jag, ger bort eller slänger, förutom det jag tar med mig på leden: utrustningen, datorn, bilen och en liten uppsättning stadskläder jag kan behöva när jag går på möten i stan. I en arbetslös och bostadslös framtid finns alla möjligheter. Jag har en budget som sträcker sig till hösten. Sedan vet jag inte vad som händer.

Anledningen till att jag gör det här är att få full möjlighet att utan distraktioner jobba på mitt eget företag. Jag räknar med att nå ett högre mentalt tillstånd i skogen för att kunna programmera bättre. Då kan jag lösa den sista nöten på projektet. Så här föreställer jag mig mitt kommande liv på Sörmlandsleden:

  • Vaknar till fågelkvitter.
  • Äter frukost i det fria.
  • Tvagar mig i sjön.
  • Sätter/lägger mig med datorn och programmerar.
  • Mediterar på en soldränkt klippa.
  • Gör pull ups i en tallgren.
  • Badar från en klippa.
  • Vandrar leden och byter emellanåt tältplats.

Programmera... Dator...  Men ström då kanske du undrar? Externt batteri på 153 Wh, väger 1.35 kg. Till det en solpanel på 40W. Jag kommer alltså vara självförsörjande på el utan att elda upp en enda kolbit (sen att jag ändå kommer att elda kolbitar är en annan sak). Mobil med 4G-nät som enligt täckningskartor ska täcka stora delar av leden. Jag ska skaffa mig ett passande tält i tvåmannaklassen med rymlig absiden. Så om det regnar sittar jag i absiden och jobbar. Inga problem. Bo i skogen på Facebook: facebook.com/Boiskogen