header

Tjusningen i att hitta en pärla till tältplats

2013.5.24

Begav mig söderut igen efter stadsbesöket. Gjorde min vanliga rutin med att kolla leden mot Google maps satellitbilder för att hitta en plats vid en sjö som också har lite öppet för solens skull. Parkerade bilen i en ficka. Det är alltid lite oroligt att lämna bilen så ensam.

Började att vandra längs leden. Först checkade jag av ett vindskydd jag hört talas om och som kom upp när jag för längesen googlade på 'bilder sörmlandsleden'. Den bilden hade jag och tittade på varje gång panikångesten av att ha sagt upp lägenheten kom. Det fungerade. Så nu skulle jag äntligen få se platsen på riktigt.

Den var verkligen vacker. Branta berg ner mot en fjutt till sjö. Men till dygnsvila ville jag ha något mer avskilt. Så jag började promenera vidare mot nästa sjö. Väldigt tät skog och inga vidare höjder. Men till slut svängde leden av uppe på en höjd och ner mot vattnet fann jag en perfekt tältplats åt mig.

Jag har ett ganska stort tält så det går inte att slå upp varsomhelst. Dessutom fanns det gott om yta för solpanelerna. Gjorde mig en avancerad middag, bulgur, hummus, lammkorv, tunnbröd, mynta. Lammkorven var lite överkurs.

Dagen efter var det strålande sol och jag jobbade på bra med datorn i solen. Det var stark sol och mot slutet av dagen hade jag fullt i externa batteriet, datorn och mobilen. Vilket var bra eftersom det skulle bli sämre väder sen. I kvällssolen gick jag ner till vattnet och tvagade mig. Det var en frihetskänsla i det. Då visste jag inte följande kväll skulle vara helt tvärtom.