header

Det jobbiga med att inte hitta en tältplats

2013.5.29

Jag fick slut på bränsle i köket och behövde gå till bilen. Då kunde jag lika gärna byta tältplats också tänkte jag eftersom jag var lite orolig för hur bilen stod. Efter en svettig promenad kom jag tillbaka till bilen och den hade fått vara i fred. Jag hade ingen brådska utan åkte in till samhället, tog en burgare, parkerade vid järnvägsstationen och jobbade med datorn.

Efter några timmar kollade jag kartorna och bestämde mig för en sjö att åka till. Det var enskild väg där så jag fick gå rätt långt.

Väl vid sjön insåg jag att det var alldeles för sankt och myggigt för att kunna tälta. Jag genade genom skogen tillbaka till bilen. Där satt jag ett tag och kollade kartan. Då körde markägaren förbi, bromsade in och backade tillbaka.

Man: Håller du på med avverkningen eller?
Thomas: Haha, nej det gör jag inte.
Man: Söker du något eller?
Thomas: Ja, jag letar tältplats.
Man: Ja här finns då verkligen ingen uppställningsplats. Här kan du inte tälta.
Thomas: Nej, jag tänkte mer på Allemansrätten.
Man: Men det är utom syn och hörhåll!
Thomas: Heh, ja jag tänker då inte sova här (syftar på parkeringsfickan).

Osv.. Men han lättade upp efter ett tag när vi pratat och han förstått jag inte var där för att stjäla hans höns. Efter mitt första möte med markägare begav jag mig till nästa ställe.

Kom dit när det hade börjat skymma. Gick längs leden men hittade inget bra ställe att slå upp tältet. Fick retirera tillbaka till bilen för att sova i den. Riktigt tråkigt att sova i bilen. Mindre bekvämt också. Fördelen var att det fanns en eldplats där och jag har bilen full av ved. Då fick jag tillfälle att prova min kinesiska överlevnadsspade!