header

Senaste veckorna - sol och regn

2013.8.14

Hej bloggen!

Senaste veckorna har jag spenderat kring Trosa och Malmköping. Jag hade verkligen en helt otroligt fin vecka på ett kanonställe med perfekt bad. Där kom också personer från trakten förbi ofta som jag  pratade med. Även många vandrare passerade förbi, många tyskar. Det verkar poppis att flyga till Skavsta, vandra upp till Trosa och sedan ta en buss upp till Stockholm.

Jag hittade ett perfekt kontor i en slänt mot solen, där solpanelerna kunde ligga och ladda och där jag kunde sitta bredvid i skuggan av björklövssal och jobba med datorn. Det var verkligen några riktigt fina dagar. Obligatoriskt bad både före och efter lunch.

Jag fick besök av Johan och Magnus som cyklade från pendeln i Södertälje. De hade med sig mat, bland annat Dr. Oetkers fryspizza. Väldigt trevligt! Senare kom det dåligt väder, klass I varning över Sörmland. Jag bestämde mig för att gå till ett annat vindskydd, då duggregnade det lite.

Strax efter avfärd började det att ösregna och gjorde så de 2:45 timmar det tog att gå. Fullständigt dyngsur.

Jag har inget regnskydd till min Norröna Recon väska, insåg att jag kanske ska impregnera den lite. Efter nästan tre timmars ösregn så hade det kommit in lite vatten, inte mycket, mest att det hade gått igenom topplocket in i översta facket och sedan saker som legat tryckt mot tyget hade sugit in vatten. Men allt väsentligt var torrt som tur var. Sovsäck och ombyte vill man inte ha blött. Egentligen ska man ju packa i vattentäta påsar i ryggsäcken, det gör inte jag fullt ut. Ändå väldigt imponerad att Recon var så tät under så hårt regn så länge, utan att jag impregnerat den något. Vilket jag ska göra nu.

Sedan fick jag besök av Mats och Isabelle i skogen. Kort men trevligt. Vi lagade god mat och spelade in egna varianter av "Sjörapporten". Blev även bjuden på lunch i Trosa hos min vän Ingrid och hennes föräldrar.

Livet som hemlös skogskodare är än så länge riktigt fint. Men jag har märkt att det blivit plötsligt kallare. Nästan kallt på nätterna faktiskt. Kanske hade det med regnet att göra, eller så är sommaren över. Vad gör jag när sommaren är över? Ingen aning än så länge. Allt handlar om programmeringen och projektet, som lyckligtvis går väldigt raskt framåt.